Card-Rotterdam
cards-0
cards-2
cards-1
cards-3
cards-4
web-3
web-1
web-2
card-lesbos
card-lampedusa
card-macedonia
cards-buiten

Refugee Greetings

Tijdens het ‘Kunst in het Witte de Withkwartier’ ben ik een project begonnen waarbij ik de bezoekers van het festival de mogelijkheid bood een ansichtkaart te schrijven naar een vluchteling. Niet een vluchteling in het bijzonder, maar ‘de vluchteling’ in het algemeen.

Het festival heb ik voornamelijk gebruikt als een ‘try-out’. Ik kon zien hoe het publiek op dit idee reageerde, wat ze van de kaart vonden, of ze het de moeite waard vonden er zelf een te schrijven, en vooral bijzonder te zien is wat ze schrijven.

Om daadwerkelijk een respons te krijgen besloot ik 1.000 kaarten te laten drukken waarvan er gedurende het festival 200 geschreven zijn. Daarnaast ben ik begonnen deze reacties te archiveren en te delen op social media.

Vanaf dat moment heeft het project een vogelvlucht genomen. Reacties stroomden binnen en door het internet was er ook veel internationale aandacht voor de kaarten.

Een selectie van de kaarten is te zien op;

www.refugeegreetings.com
instagram: #refugee_greetings