IMGP2405
IMGP2407
IMGP2391
IMGP2392
IMGP2398
IMGP2396
IMGP2399
IMGP2402
IMGP2404
IMGP2408

Christie van der Haak
– Sproken

Stageopdracht bij Studio Renate Boere
www.renateboere.nl

Op 27 november a.s. wordt beeldend kunstenaar Christie van der Haak vanwege haar grote en rijke oeuvre gelauwerd met de Ouborg Prijs 2015. De officiële uitreiking van de prijs gaat gepaard met de verschijning van Sproken / Fairy Tales, een rijk geïllustreerd boek ontworpen door Studio Renate Boere dat wordt uitgegeven door Stroom Den Haag / Jap Sam Books en de opening van de tentoonstelling Sproken / Fairy Tales in het Gemeentemuseum Den Haag.

Studio Renate Boere heeft de belevingswereld van Christie van der Haak vertaald naar een visueel sprookje van 416 pagina’s met als doel de schilderwerken en de vaak nog nooit eerder getoonde patronen ‘toegepast’ in virtuele ruimten te tonen. Eindeloze mogelijkheden met het werk van Christie openbaren zich aan de lezer.

Achterin het boek wordt op chronologische volgorde haar beste werk per serie getoond. Meer dan 500 werken – nog niet eens een vijfde van al haar werk – geven een prachtig overzicht van Christie van der Haak’s ontwikkeling tot nu toe: van schilder tot installatie kunstenaar.

Dit boek is tijdens de European Design Awards 2016 bekroond met de zilveren prijs in de categorie ‘Artist Catalogue’

 

Beeldredactie & Ontwerp

Renate Boere, Nikos ten Hoedt, Niels Vrijdag, Leon Baauw, Evelien Broersen, Caroline Langendoen & Emilio Veendorp