WdKA Artist in Residence
AIR-we_are_here
AIR-poster-clean
AIR-buiten2
AIR-raam1
AIR-raam2
AIR-deur2
AIR-deur

Willem de Kooning Academie Artist-in-Residence

Vanaf maart 2016 start de Willem de Kooning Academie met het Artist-in-Residence programma. Dit wordt georganiseerd vanuit de Autonomous Practices, om de twee maanden zal een andere kunstenaar of ontwerper zijn intrede nemen in de daarvoor bestemde studio. De bedoeling is dat de kunstenaar breed aansluiting vindt in de academie: zowel binnen de practices, de vakstudies en de stations.

Het uitgangspunt voor de visuele identiteit voor dit programma is het uitzicht op Blaak dat vanuit de studio te zien is. Welke kunstenaar er ook werkzaam is, hoe verschillend zijn of haar discipline ook is, er is een ding dat voor allen hetzelfde zal zijn; het uitzicht. Om deze reden heb ik het raamwerk letterlijk als ‘framework’ gebruikt voor de aankondiging. De ingekaderde typografie is een visuele metafoor voor de residentie.

Om dit project de zichtbaarheid te geven die het verdient is de typografie de affiches ontstegen en daadwerkelijk op het raamwerk van de residentie aangebracht.

Mei/Juni 2016: We Are Here Collective
Maart/April 2016: Ivan Henriques

air.wdka.nl
www.ivanhenriques.com
wijzijnhier.org