TAF-GIF
Autonomous-Fabric-event10
Posters-Gif
Autonomous-Fabric-event5
Autonomous-Fabric-event4
Autonomous-Fabric-event3
Autonomous-Fabric-event7
Autonomous-Fabric-event8
Autonomous-Fabric-event9
Autonomous-Fabric-event2
Autonomous-Fabric-event1
Autonomous-Fabric-event6
Autonomous-Fabric-event13
Autonomous-Fabric-event12
Autonomous-Fabric-event11

The Autonomous Fabric Visual Identity

 
De Willem de Kooning Academie en CBK Rotterdam organiseren een serie bijeenkomsten waarin kunstenaars aan het woord komen die in het afgelopen jaar geconcentreerd aan een onderzoeksproject hebben gewerkt.
 
Vanuit verschillende perspectieven bevragen ze hun eigen praktijk en de wereld om hen heen. In een aantal geconcentreerde, korte sessies presenteren ze hun onderzoek: de resultaten ervan, maar ook wat er goed en mis liep. In gesprekken gaan de kunstenaars in op vragen en delen ze hun ervaringen.

Voor dit project heb ik een modulaire huisstijl ontworpen. Vanuit onderzoek, onderwijs, technologie en identiteit worden vier aspecten van autonomie belicht. Deze vier zuilen dienen als uitgangspunt waarop ik een set iconen heb gecreëerd welke ingezet kunnen worden als zijnde een mozaiek. De iconen zijn allen op hetzelfde raster ontworpen en sluiten op elkaar aan.

Deze ‘grafische samples’ maakt dat de visuele identiteit eerder een toolkit is dan een rechtlijnige huisstijl.
 
Met dit ontwerp heb ik de visuele bouwstenen geleverd waarmee een oneindige hoeveelheid aan toepassingen gecreëerd kan worden. De patronen die door het gebruik van deze methode ontstaan benaderen eveneens de metafoor van een ‘Fabric’.

Mede mogelijk gemaakt door CBK Rotterdam
Fotografie: Minou Meijers