TotalLibrary-Book1
TotalLibrary-Book2
TotalLibrary-Book3
TotalLibrary-Book4
TotalLibrary-Book5
TotalLibrary-Book6
TotalLibrary-Book7
TotalLibrary-Book8
TotalLibrary-Book9
TotalLibrary-IPad3
TotalLibrary-IPad4
TotalLibrary-IPad1
TotalLibrary-IPad2
TotalLibrary-Web1
TotalLibrary-GIF
TotalLibrary-Web2
TotalLibrary-Web3

The.Total.Library

 
In het korte verhaal ’The Library of Babel’ (1941) schetst Jorge Luis Borges een metaforische replica van het universum in de vorm van een oneindige bibliotheek.
 
Voor dit afstudeerproject heb ik een online platform ontworpen dat boeken uit deze bibliotheek genereert aan de hand van twitterdata. De website www.totallibrary.net verzamelt alle tweets voorzien met hashtags verwant aan Luis Borges en the Library of Babel.
 
Het resultaat is een (ondeindige) live-stream. Via de knop PRINT.VOLUME kan het meest recente volume van deze bibliotheek opgevraagd worden als ‘print-on-demand’, waarna de volledige bibliotheek, of een selectie hiervan uitgeprint kan worden op elk mogelijk papierformaat.
 
Het boek dat hierbij gepresenteerd wordt zijn de eerste 410 pagina’s van mijn virtuele ‘Library of Babel’; Volume.One. Dit aantal pagina’s verwijst naar de boeken zoals door Borges beschreven in zijn verhaal.
 
Deze hybride publicatie bevraagt zowel het veranderende karakter van publicaties, alsmede het hedendaags auteurschap. Door de user-generated-content zal geen boek in deze ‘bibliotheek’ hetzelfde zijn.
 
Dit afstudeerproject is dan ook geen eindproduct, maar een begin.
 
Bekijk de publicatie hier: www.totallibrary.net
Jorge Luis Borges – The Library of Babel
 
Genomineerd voor de WdKA Drempelprijs 2016