NielsVrijdag_MutZurWut-01

Mut zur Wut 2017

 
Eens per jaar transformeert Mut zur Wut de publieke ruimte in een veld van visueel verzet. De moed ergens boos over te zijn. Deze jaarlijks terugkerende postercompetitie geeft ontwerpers wereldwijd de kans hun mening te geven over maatschappelijke of politieke zaken. In de editie van 2017 werden er meer dan 3100 posters ingezonden, waarvan er 30 zijn gekozen om tentoon te stellen in verschillende Europese steden.
Mijn poster met als thema Trump’s Mexicaanse muur is een van de 30 winnaars.

Meer dan een jaar heeft Trump het Amerikaanse volk een belofte voorgehouden: “I’ll build a great, great wall on our southern border, and I will have Mexico pay for that wall. Met een eenvoudige aanpassing maakte ik van de Amerikaanse vlag deze poster voor Trump’s ultieme monument voor xenofobie.

www.mutzurwut.com