VPROgids-thumb

VPRO gids Cover 1

 

Elk jaar schrijft de VPRO een wedstrijd uit voor de eerste cover van het nieuwe jaar. Het thema van 2018; verzet. De jury koos dit jaar uit 254 inzendingen, waaronder die van mij. Met een eervolle vermelding in de gids kwam mijn ontwerp niet als winnaar uit de bus, maar wel in de top 5. Lees hieronder wat de jury over mijn ontwerp schreef

Eerlijk gezegd hadden we op veel meer beelden van ‘iets met een hashtag’ gerekend. Is dat kruisje immers niet het pars pro toto van verzet tegen van alles aan het worden? Niet helemaal, want toch afhankelijk van het woord dat eraan vastzit. In de uitwerking van Niels Vrijdag zien we de hashtag als multi-inzetbaar symbool en dat is ‘best heftig’, aldus De Cleen. Aangevuld door Wegloop met: ‘Ik vind ’t een lelijk ding, de hashtag.’ Toch top vijf vanwege de kracht die er vanuit gaat.